ESITTELY

Dehálaš on helmikuussa 2019 perustettu virtuaalinen suomenlapinkoirakennel, johon inspiraation sain oman lapinkoiraharrastuksen kautta. Dehálaš nimi tuli saamen kielestä, joka tarkoittaa tärkeää.

Dehálaš on vasta matkansa alussa ja muodostuu pikkuhiljaa oikeaksi kenneliksi. Dehálaš pyrkii tulevaisuudessa kasvattamaan rodunomaisia ja kauniita, hyvä luonteisia suomenlapinkoiria, jotka sopivat niin harrastuksiin kuin lenkkeilykavereiksi. Kaikille kasvateille on tärkeintä löytää koiralle sopiva koti.

Ihminen kennelin takana

Olen Aida Aunola, koiraharrastaja lapista. Koiria kotonani on ollut niin kauan kuin muistan ja todennäköisesti pysyvät loppuun asti elämässäni.

Asun lapissa, Savukoskella rauhallisella alueella luonnon läheisyydessä mieheni, sekä koirieni kanssa. Koiria minulla on tällä hetkellä neljä, joista kolme on suomenlapinkoiria ja mustana lampaana yksi tolleri.

Ensimmäisen oman koirani sain 8-vuotiaana, joka oli vuotias suomenlapinkoira Hilla. Hilla oli maailman kiltein ja helpoin koira, joka opetti paljon koiran omistamisesta ja vastuusta sen takana. Hillan kanssa tutustuttiin moniin eri lajeihin ja innostuttiin käymään viikkotreeneissä mm. haun parissa. Hillan jälkeen rotuvalinta oli täysin selvä ja samalla linjalla ollaan pysytty.

Olen ystävällinen ja sosiaalinen, viihdyn ihmisten seurassa, mutta toisaalta tarvitsen myös paljon omaa aikaa. Rakastan luontoa ja luonnossa liikkumista, retkeilen ja vaellan paljon. Olen spontaani ja lähden helposti mukaan kaikkeen. En tykkää suunnitella aikaani, enkä käytä kalenteria. Olen sähläri ja aloitan paljon asioita, joista harvaa saan valmiiksi. Puhun paljon ja pystyn puhumaan luontevasti miltei mistä vaan vieraidenkin ihmisten kanssa. Olen hieman hajamielinen. Olen luova, tykkään piirtää ja maalata. Tykkään sisustamisesta ja haluan, että kotini on kaunis ja minun näköinen. Olen erinomainen haaveilemaan ja omaan rajattoman mielikuvituksen, usein unohdun vain omiin ajatuksiini. Olen melko omaperäinen ja keksin mitä hullumpia ideoita. Haluan aina olla luotettava ja haluan myöskin luottaa ympärilläni oleviin ihmisiin.

Valokuvaan paljon, niin luontoa, eläimiä kuin ihmisiäkin. Kamera on minulla joka paikassa varalta mukana, jos sattuukin löytymään hyvä kuvauskohde. Liikun ja harrastan paljon, niin koirien kuin ystävien kanssa, joskus myös itsekseni. 

Dehálaš, suomenlapinkoirat 2020 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!